NG RACING GEEFT U DE KANS OM DE CIRCUIT - AVONTUREN ECHT TE LATEN ONTDEKKEN


NG RACING geeft je de kans om circuitavonturen écht te laten ontdekken!

Hiervoor ontwikkelden we een programma op maat, zodat je op de juiste manier – samen met een professionele racecoach – de basisbegrippen en basiskennis meekrijgt, om je zo verder te ontwikkelen tot professionele racepiloot.

We beginnen – net zoals alle racepiloten – bij het begin: de basisbegrippen begrijpen en beheersen. Deze komen aan bod in de eerste lessen van de STARTER-cursus.

Het volledige opleidingstraject bestaat uit volgende cursussen:

 

 

1. STARTER. Dit is de eerste en ook belangrijkste fase van het leerproces. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk deze basiskennis is, op weg naar professioneel racepiloot. Voor deze stap zijn geen grote vermogens nodig, daaromgebruikt NG RACING hiervoor de Porsche Boxster 986 2.5, dewelke zich reeds meermaals heeft bewezen als betrouwbare, efficiënte en vrij snelle racewagen.

 

 

2. ADVANCED. Nadat je geslaagd bent voor de STARTER-cursus, gaan we – samen met de Porsche 986 2.5 – over naar de ADVANCED-cursus. Het spreekt voor zich dat deze wagen al sneller is, een veel beter remvermogen heeft en de balans in de wagen ook veel efficiënter is. Door middel van een grondige kennis van de basiscursus, zal jedan ook makkelijk aan snelle rondetijden geraken, en vlot een ritme vinden, wat maakt dat je de racesensatie werkelijk kan beleven en de limieten al wat meer opgezocht worden.


 

 

 

 

3.PROFESSIONAL. Na het slagen in de ADVANCED-proef komen we in de laatste fase van het leertraject. We blijven in het Porsche-gamma, maar gaan van de 2.5 naar de Porsche 986 3.2 S. Deze wagen heeft niet alleen meer PK en meer koppel, maar er is ook nog extra geïnvesteerd in rem-upgrades, gewicht-verlaging en vering. Hier spreken we al over een echte racewagen, waarbij we in de buurt komen van rondetijden als 1.48 op het circuit van Zolder, of 1.50 op Spa Francorchamps. Ook hier komt weer terug dat bij beheersing van de basiscursus, het aanvoelen van de auto sneller zal komen, en het ritme van de rondes snel gaat stabiliseren.

EXTRA. Als extra in de PROFESSIONAL-cursus bieden wij jou een gedetailleerde les over slipstreaming, uitremmen en alternatieve remtechnieken.


 

 

Bij het afronden van de 3 cursussen, kan je jezelf een volwaardig racepiloot noemen en ben je helemaal klaargestoomd voor het circuit!

Interesse? Bekijk dan snel ons volledige aanbod en schrijf je in.

 

Ontdek onze formulesBegin bij het begin, net zoals elke professionele racepiloot!

Je leert eerst en vooral de basisbegrippen van het racen.

Hoe beter je deze begrippen beheerst, hoe sterker je basis, hoe sneller je kennis kan uitbouwen.

  1. de ideale rijlijn
  2.  de begrippen “overstuur” en “onderstuur”
  3.  het begrip “A-pex rijden”
  4.  anticiperen op aankomend verkeer
  5. de juiste remzone
  6. correcte remtechnieken
  7. Gedurende een uur word je begeleid door een professionele racecoach. Eerst rijd je 2 rondes mee als copiloot, zodat je kan kennismaken met het circuit. Daarna is het jouw beurt!

 


Voor de STARTER-cursus zijn nog geen grote vermogens nodig, waardoor NG RACING de auto inzet die zich meermaals heeft bewezen als betrouwbare, efficiënte, en toch vrij snelle racewagen: de Porsche Boxster 986 2.5.

Het tempo wordt opgebouwd aan de hand van jouw persoonlijke leercurve. Bij een goede beheersing van de basiskennis, kan er overgegaan worden naar de praktische proef.

PROEF: Zonder instructeur 3 rondes op het circuit. In Zolder moeten de rondetijden onder 2 minuten 1 seconde zitten, en in Spa onder 3 minuten 10 seconden.

Bij het slagen van deze proef behaal je het STARTER-certificaat.


PROEF  = > 3 ronden na elkaar onder de 2.01 op Zolder rijden (zonder instructeur)

De rondetijden die voor de test zou moeten behaald worden, bedraagt dan 2min 01sec op Zolder en 3min 10sec op Spa.

Prijs: 350 € / excl btw                                                                                                                       

 

 

Ben je geslaagd voor de starter module?  Super! Let ’s take the next stap togheter

 

 

Deze lessen worden gegeven in een Porsche 986 2.5. Het spreekt voor zich dat deze wagen sneller is, en dus ook een beter remvermogen heeft. De balans is veel efficiënter (motor achterin), waardoor de rondetijden spectaculair zullen dalen. Door middel van een grondige kennis van de basiscursus, zal je makkelijk aan deze snelle rondetijden geraken, vlot een ritme vinden, wat maakt dat je de racesensatie werkelijk kan beleven en je al wat limieten kan beginnen aftasten.

De racecoach leert je om later te remmen, beter te accelereren, en de wagen beter te begrijpen en aan te voelen.

 

Ook in deze fase van het opleidingstraject wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke tempo.

PROEF: Zonder instructeur 4 rondes onder de tijd van 1 minuut 56 seconden op het circuit van Zolder.

Bij het slagen van deze proef behaal je het ADVANCED-certificaat.

Proef =>  4 ronden na elkaar onder de 1.56 op zolder( zonder rij-instructeur)

Prijs: 400 € / excl btw   

 

 

 

Streven naar perfectie - de puntjes op de "i" !

 

Na het slagen in de ADVANCED-proef komen we in de laatste fase van het leertraject. We blijven in het Porsche-gamma, maar gaan van de 2.5 naar de Porsche 986 3.2 S. Deze auto heeft niet alleen meer Pk en betere koppeling, er werd ook extra geïnvesteerd in rem-upgrades, gewichtsverlaging en vering. Hier spreken we al over een echte racewagen, waarbij we in de buurt komen van rondetijden zoals 1.48 op het circuit van Zolder, of 1.50 op Spa Francorchamps. Ook hier komt weer terug dat bij beheersing van de basiscursus, het aanvoelen van de auto sneller zal komen, en het ritme van de rondes snel gaat stabiliseren.

Als EXTRA bieden wij jou een gedetailleerde les over slipstreaming, uitremmen en alternatieve remtechnieken.

PROEF: Zonder instructeur 5 rondes onder de tijd van 1 minuut 52 seconden op het circuit van Zolder. 

Bij het slagen van deze proef behaal je het PROFESSIONAL-certificaat + ontvang je van ons een beloning: 1 race bij de Porsche Boxster CUP*.

* Deze prijs is enkel geldig wanneer je het volledige parcours hebt afgelegd van STARTER tot en met PROFESSIONAL, inclusief het behalen van alle certificaten.

 

Proef => 5 ronden na elkaar onder de 1.50 OP ZOLDER ( zonder instructeur)
 

Prijs: 450 € / excl btw 

Inschrijvingsformulier

BEHAAL HIER JE RACE LICENTIE

 

Altijd al gedroomd van een carrière als racepiloot, maar weet je niet hoe je een licentie moet behalen?

Bij NG RACING begeleiden wij jou doorheen het hele leerproces, met als doel het behalen van deze licentie! We zorgen voor een op maat gemaakte voorbereiding voor een maximale slaagkans!

Tijdens de praktische proeven worden er telkens gepaste racewagens voorzien.

Voor meer informatie kan je mailen naar nick@ng-racing.be

 

Kostprijs: € 650 / excl btw
Inclusief inschrijving race licentie

 

Ready to become a racepilot?  Let’S GOOOOOO for it